Regnjakker til kvinder er en fremadrettet trend, som enhver lille fashionista efterhånden har at finde i sin garderobe. De farverige stilarter og matchende tilbehør sikrer at vi kvinder kan holde os tøre såvel som stilfuld. Hvordan sørger man for, at det regntøj man køber er komfortabelt, og ikke kun ser flot ud?

Først og fremmest skal du selvfølgelig prøve den fine regnjakke du har fundet, før du køber den. Her skal der noget forberedelse til ? prøv regnjakken med det tøj på, som du højst sandsynligt kommer til at bære under regnsættet. Hvis du køber online, skal du gennemføre dette trin, så snart det kommer med posten. På den måde kan du, hvis jakken ikke passer korrekt, sende jakken tilbage til refusion eller bytte inden fristen udløber.

En anden ting du bør overveje er selve det eller de materialer som regnjakken er lavet af. De fleste består af polyurethan og bomuld eller polyester. Patagonia skaber faktisk regnfrakker lavet af miljøvenlige materialer. For at sikre din komfort, skal du sørge for, at regnfrakken er beklædt med polyester, bomuld eller et andet blødt stof for at give en følelse af at være tør og varm, frem for klæbrig i vådt vejr.

Dernæst skal du gøre dig det klart, hvilken type stil leder du efter. Hvis du leder efter en regnjakke til din lille datter, kan du gå efter noget, som dit barn vil kunne forholde sig til. Det kan være en Disney-tema regnfrakke eller sjove dyr. Burberry og Gap producerer piger regnjakker, der ligner miniature voksne regnfrakker. Disse jakker kan være dejlige for pigen, der gerne vil være ligesom mor. Er det til dig selv, så tag et kig i modemagasinerne og find ud af hvilken stil der tiltaler dig mest.

Endelig bør du overveje, om du ønsker hele pakken. Hvis du skal udøve sport, er det vigtigt at regnjakken er kompatibel med dit sportsudstyr og ikke kommer i vejen. Du skal desuden overveje hvordan jakken vil se ud med matchende regnstøvler og paraply ? er det overhovedet til at få noget, der passer til regnjakken? En regnjakke kan være nok så flot i sig selv, men hvis den er umulig at sammensætte med andet, kommer ud nok aldrig til at bruge den.

Det virker måske uoverkommeligt at skulle overveje alle disse ting, men det er noget vi som kvinder bør glæde os over. Først var regntøj noget der blevet lavet af rent praktiske årsager, og det skulle bare være funktionelt ? ingen gik op i hvordan det så ud. Så kom der et par generationer hvor kvinders udseende var det eneste der betød noget. Ingen gik op i om regnjakken nu også holdt én tør, eller hvor ubehagelig det var at have på. Nu har vi endelig ramt et punkt, hvor form og funktion går sammen til en større enhed. Vi kan i dag få regntøj der kan holde os tørre, samtidig med det udstråler vores personlighed og lader os flyve igennem dagen i en lækker følelse af komfort.