I den her moderne verden vi lever i, har vi mange muligheder, der ikke indebærer at bruge en masse penge. Det kan få os til at tænke, at det måske ikke er så god en idé at investere, når nu vi bar kan leje og lease. Hvorfor købe et hus eller en lejlighed, når man kan leje? Hvorfor købe en bil, når der er privatleasing i vores moderne verden? Her er fire gode grunde til at købe en bil i stedet for at leje.

Den første grund til at du bør overveje at købe en bil er, at du med ret høj sikkerhed får brug for den til dit arbejde, ferie med dine børn, eller til at hjælpe dine børn med at lære at køre, når de bliver gamle nok. Der er mange ting, der kan være med til at gøre, at en bil bliver en nødvendig del af ens liv, og chancen for at ingen af de ting er en del af dit liv eller bliver det senere er så lav, at det slet ikke er værd at overveje. Biler er en fast del af de fleste danskeres liv, og dem der ikke har bil, må enten ikke køre eller har ikke råd eller mulighed for at tage et lån.

For det andet, er det helt andre regler, der gælder for ulykker og forsikring, når du lejer en bil. Hvem betaler, hvis du er i en ulykke? Hvem betaler, hvis du bliver udsat for kriminelle handlinger, der har økonomiske konsekvenser for dig og din bil som for eksempel hærværk. Hvis en eller anden beslutter sig for at spraymale din bil eller ridse den med en nøgle, eller nogen kører ind i din bil, mens den er parkeret og smutter, før du dukker op ? hvad så? Det er bedre at holde sig til de ting, man er vokset op med og har styr på.

Den tredje ting er, at du har et større udvalg. Jeg tænker ikke bare på om du vil har en ford, peugeot eller honda. Hvert bilmærke har rigtig mange forskellige biler, med flere forskellige fordele og ulemper end noget leasingselskab kan dække. Hvad hvis du foretrækker højt til loftet ? eller lavt? Bløde sæder eller hårde, varme i alle sæderne eller kun foran eller slet ikke, varme i alle ruderne eller ingen. Der er mange overvejelser, man bør gør sig.

Til sidst er det være at tage med, at nogle måske tænker, at de kan nøjes med et tohjulet køretøj som f.eks. en scooter, en knallert, en cykel eller en motorcykel, men i så fald kan det blive problematisk at komme på ferie eller hente og aflevere børnene i dagpleje, børnehave, skole eller hvorend de nu skal være eller befinder sig. Selv hvis du ikke har børn nu, kan det være du får dem i fremtiden uanset dine nuværende planer.