Sæson for bukkejagt

Sæsonen for bukkejagt starter hvert år den 16. maj ved solopgang. Jagtsæsonen for råbukke fortsætter frem til 15/07. Sæsonen for bukkejagt, er noget en hver jæger ser frem til og prioriterer rigtig højt.

Jagt er forbundet med en del udstyr og er det første gang du skal på bukkejagt, kan det være nødvendigt med et overblik over det nødvendige udstyr til bukkejagt. Der ud over skal du sikre tilladelse til det areal du skal på jagt i og sætte dig godt ind i dets territorium, for optimere dine chancer for en god bukkejagt.

Udstyr til bukkejagt

  • Dokumenter ? Det vigtigste at have styr på inden du tager på jagt, er naturligvis dine dokumenter. Her bør du have pakket: jagttegn, våbentilladelser, lyddæmpertilladelse, kørekort eller billedlegitimation, m.m.

  • Riffel ? Det næst vigtigste element bag en god bukkejagt, må siges at være din riffel, som du skal nedlægge dyret med. Her skal der yderligere huskes ammunition, våbenlås og magasin til rifflen. Ved jagt af råvildt er der et minimumskrav til jagtammunition på: Kuglevægt på 3,2 gram (50 grain) og Anslagsenergi, E100, 800 J.

  • Jagtkikkert ? Store dele af bukkejagten forgår på afstand og når der skal spejdes efter bukke i terrænet er en jagtkikkert uundværlig. Jagtkikkerter fås blandt andet med afstandsmålere, som gør det nemmere for dig at beregne det rette sigte til riflen. Sørg for at have din jagtkikkert nemt tilgængeligt ved enten at have den hængende i en rim om halsen, eller ved at have en mindre jagtkikkert der kan opbevares i lommen.

  • Skydestok ? Skydestokke er en anden type jagtudstyr, der ligeledes hjælper med præcision og sigte i forbindelse med dine skud. Du kan købe skydestokke, men med lidt kreativitet kan du også bruge naturens omgivelser til at opnå samme funktion. En solid gren eller en træstamme, kan skabe samme fundament til hvile af din riffel, som dermed kan forbedre din skudpræcision.
  • Jagttøj ? Den rette beklædning er vigtig ved bukkejagt og andre typer af jagt. Det handler om at være i ét med naturen og den rette camouflage vil have betydning for hvorvidt du kan træde uforstyrret ind i bukkenes territorium. Samtidig kan en lang dag på bukkejagt også være en kold fornøjelse og her spiller det rette jagttøj en stor rolle. Det er også vigtigt at du ikke har ting, på tøj eller i lommer, der kan rasle og skabe lyde.
  • Høreværn ? Ved den kaliber rifler der benyttes til jagt af råbukke, er et godt høreværn ofte nødvendigt, jo mindre du har lyddæmper på din riffel. Bliver din hørelse først beskadiget, kan den ikke bringes tilbage. Der findes 3 forskellige muligheder, for beskyttelse af din hørelse ved jagt: aktive høreværn, traditionelle høreværn og ørepropper.


Med denne guide håber vi du er blevet klædt godt på inden sæsonen starter og nu ved hvilket udstyr du har brug for. Alt der er tilbage er at ønske dig en god bukkejagt!