Man kan ikke undgå at lægge mærke til at efteråret banker på døren, og imens efterårsbladende drysser omkring os, som følge af naturen der skifter overtøj, lader vi os inspirere. Føler du dig inspireret til at gå i en tur i køkkenet, men er på udkig efter de vine som passer godt til efterårets smage og fornemmelser? Vi hjælper dig på vej, så du kan købe nogle lækre efterårsvine hjem.

Findes der noget bedre end duften af lækker mad i ovnen eller komfuret fra køkkenet, en svag duft af stearin fra de levende lys, og en hyggelig stemning af efterår både inden og udendørs. Det eneste du mangler, er et godt glas rødvin i hånden, og så er du fuldt opløst i efterårsstemning.

Byder efteråret på mange arrangementer, og mangler du en god vin du kan drikke derhjemme, servere til dine gæster, eller have med som værtindegave, så giver vi dig et bud på en god og måske anderledes efterårsdrue, så du kan blive inspireret. Måske du vil opleve, at det er forfriskende at smage nogle nye vine, fremfor de klassiske du altid rækker du efter i supermarkedet.

Vores bud på en god efterårsdrue

Efteråret byder ofte på mad der er tungere end sommeren har bragt med sig. Derfor anbefaler vi til efteråret en mere krydret rødvinsdrue, som stadig er syrlig, end dem der bedst tilegner sig sommeren. Kender du til Malbec? Hvis ikke så bør du helt sikkert teste en vin af fra Malbec druen, som er karakteristisk og utrolig lækker i smagen.

Malbec druen, er oprindelig en drue der stammer fra Frankrig, men som senere hen har fundet sit naturlige hjem i Argentina. Druen er tyndskindet, og trives derfor utrolig godt i det Argentinske klima, hvor den dyrkes i højderne. Her er solen nemlig stærk og druen kan få den store mængde af sol, som det kræves for, at den modnes.

Malbec druens smag egner sig særlig godt til efterårets smage, og er velegnet til store stykker kød hvor dens medium syre, komplimenterer fedt på kødet utrolig godt. Derudover er Malbec druen, med sin frugtige smag god til krydrede retter, som vi jo ofte spiser her i efterårssæsonen.