Målet med en polterabend er, at fungere som en begivenhed der overbeviser en person om, at han har truffet det rigtige valg, ved at lade sig gifte med sin kone. Det er også den sidste nat, at en brudgom har mulighed for at nyde alle den ugifte mands fornøjelser. I bund og grund er en polterabend en ungkarle fest – nat fyldt med sjov og ballade, og kun for mænd. Arrangørene af denne lejlighed er typisk brudgommens nære venner, og hverken brudgommen eller bruden har indflydelse på, hvad der kommer til at foregå.

Selvom ideen med denne fejring er, at være ubekymret og fri, kan forberedelserne faktisk være komplicerede. Det gælder især med de dele, hvor der eksempelvis bliver en stripper involveret. En polterabend bør spille på grænserne imellem den uendelige frihed, og en hensyntagen til det faktum, at festens midtpunkt snart skal giftes. Nogle gange kan denne grænse være svært at finde, især hvis mændene der har til opgave at arrangere forberedelserne alle er singler. De har desuden også lokaler, mad og hele dagens program at tage sig af.

Et af de vigtigste råd når man skal arrangere polterabend er, at planlægge arrangementet i god tid. Gør det ikke lige før brylluppet, da brudgommen skal have ordentlig hvile før sin store dag. Et smart valg er at gøre det en uge før den store dag, gerne på en fredag eller lørdag aften, når de fleste mennesker har fri fra deres job. Der bør også være styr på hvor arrangementet skal foregå. Bor brudgommen i en mindre by, er det nok begrænset hvad man kan lave i lokalområdet ? mens en polterabend i Århus åbner rigtigt mange døre. Den næste ting, der bør overvejes, er maden. Hvis festen har et tema, skal den type mad, der serveres, følge det valgte tema.

Er der ikke noget tema, så kan de anbefales at arrangere noget let fingermad i stil med burgere, pizza og hotwings, fordi de kan gå godt som snacks og passer perfekt sammen med en øl. Hvis budgettet er til det, er det en god ide at ansætte en til at stå for maden – men I kan altid spørge en af jeres mødre om at lave maden. Det er også vigtigt at vælge det bedste sted, hvor den primære del af arrangementet skal afholdes. En tur til en stripklub kan være en god idé, men sørg for, at brudgommen kommer til at modtage sin fortjente opmærksomhed fra de udøvende kunstnere. Det er aldrig særligt fedt, at have festen på overfyldte steder, fyldt med andre mennesker. Det skal gerne være en privat begivenhed for brudgommen. Det er også grunden til, at rigtigt mange foretrækker at holde størstedelen af arrangementet i en vens hus eller lignende.

Det sidste gode råd til polterabender er, hvordan du vælger den rigtige stripper. Når der skal vælges en stripper til en polterabend, er det meget vigtigt at vælge en person, der er attraktiv, vittig og ved, hvad det er hun laver. Sørg for, at strippen der ansættes, kender hendes egne grænser, respekterer brudgommens, og har et par tricks i ærmet. Spørg efter et ekstra twist på forestillingen. I kan for eksempel bede stripperen om at invitere brudgommen til at komme op på scenen med hende, og så have hende til at klæde ham ud i kvindetøj. Mulighederne er uendelige, og det hele handler om at gøre  denne lejlighed så sjov som muligt. Det eneste man lige bør være opmærksom på er, at man ikke får lokket brudgommen ud i noget, der ender med at give ham dårlig samvittighed overfor sin kommende brud.